Karnawał się już powoli kończy... Ale krakersy są dobre na przegryzkę nie tylko teraz. Zawsze jak robię impreze jest wielkie poszukiwanie i przeglądanie internetu co by tu przygotować na przekąskę :) To sprawdza się idealnie.
Krakersy
Składniki:
- krakersy (ilość według uznania)
- pasta łososiowa
- ogórek
- natka pietruszki
Składniki na pastę łososiową:
- 250 g wędzonego łososia
- 100 ml śmietanki kremówki
- pieprz do smaku
- w razie potrzeby sól ale jak dla mnie łosoś sam w sobie jest wystarczająco słony
Wszystkie składniki zblendować do uzyskania jednolitej masy.
Na krakersy nałożyć pastę łososiową. Na to plasterki ogórka lub listek pietruszki.
Ważne! Krakersy od wilgoci zawartej w paście rozmiękają więc najlepiej przygotować zaraz przed podaniem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz