Składniki (na dwie szklanki):
- 40g kaszy manny
- 2 szklanki mleka (albo pół na pół z wodą)
- 2 łyżki cukru
- 300-400g truskawek
Kaszę mannę wsypać do rondelka, zalać mlekiem, dosypać cukier i gotować do zgęstnienia. Przelać do miski i odstawić do ostygnięcia.
Truskawki zblendować.
Przelać truskawki do ostudzonej kaszy. Zmiksować chwilę lub ubić trzepaczką aby mus był bardziej puszysty i kremowy.
Wstawić do lodówki na około 2 godziny (aż mus całkowicie się ściągnie i zgęstnieje).
Smacznego!
ach pamiętam to niecierpliwe czekanie na wakacje ;) studia to jednak jest już inne życie. Mus z całą pewnością smaczny :)
OdpowiedzUsuńmmmmm pychota!
OdpowiedzUsuńmusze moim panom coś takiego przygotować
z kaszką jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuńSmakowity pomysł na kaszkę!
OdpowiedzUsuń